Henna brows

Altijd al op willen staan met mooie wenkbrauwen? Probeer dan een Henna Brows! Henna is een verf die 5-6 weken op de haartjes blijft zitten en 1-2 weken op de huid. Zo sta je dus op met mooie wenkbrauwen en kost het je minder tijd om bijv. bij te tekenen.

Dan krijg ik toch rode wenkbrauwen?


Een veel gestelde vraag. De henna van Supercillium komt van de hennastruk Lawsonia inermis. Deze struik komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. Van de bloemen wordt parfum gemaakt en van de groene bladeren maakt met de kleurstof die voor hennaschilderingen wordt gebruikt. Pure henna is dus groen en geeft een oranje/rode kleur af. In de browhenna van Supercillium worden pigmenten verwerkt waardoor de kleur niet oranje/rood wordt maar mooi bruin. De kleuren gaan van blonde, light brown, golden brown, medium brown tot zelfs dark brown.

Liever geen henna gebruiken bij:  

 – Een hele vette huid. Bij dit huidtype blijft de henna minder lang zitten.
– Bij heel erg volle, donkere wenkbrauwen. Hierbij kan je volstaan met het kleuren van de brow met gewone verf.
– Zwangerschap. Door de hormonen kan het zijn dat de henna niet pakt of anders kleurt.
– Allergie voor PPD (paraphenyleendiamine). Dit zit in haar- en gewone wernkbrauwverf.
– Een eerdere allergische reactie op een hennatatoeage/behandeling met henna.

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor de henna?

Dat kunnen we testen! Dit doen we door een klein beetje henna achter het oor aan te brengen en 48 uur te laten intrekken. Na 48 uur geen reactie? Dan kun de behandeling gewoon ondergaan. We doen deze test bewust achter het oor, zodat het makkelijk te verbergen is indien je allergisch blijkt te zijn.

Waar moet ik op letten na de behandeling?

Na de behandeling mag er 24 uur geen water op de wenkbrauw komen. Dus niet zwemmen, niet naar de sauna en niet douchen. Door de waterdampen kan de henna sneller vervagen. Ook mag je 24 uur niet in de volle zon of onder de zonnebank gaan. De zonnebank kan het best helemaal vermeden worden indien je een behandeling met henna hebt ondergaan.
Er mag geen olie of scrub op de wenkbrauwen komen. Dit zorgt ervoor dat de henna snel vervaagt.